Manyetik Dedektör, Yerin manyetik alanına göre çalışır.
Manyetik Dedektör
, Yer sıvı iç çekirdekten oluştuğu için top için de başlayıp , dünyayı kaplayan bir manyetik alana sahip olmuştur . Manyetik alan baz alınarak yapılmıştır . Manyetik alan, Bir mıknatısın mıknatıssal özelliklerini gösterebildiği alandır . Mıknatıs çevresinde oluşan çizgilere de mıknatısın o bölgede oluşturduğu manyetik alan çizgileri denir . Manyetik alan çizgilerinin yönü , kuzeyden güneye doğrudur .
Manyetik Dedektörler
Bir cam levha üzerine demir tozları serpildikten sonra levhanın altına çubuk mıknatıs yerleştirilip levhaya yavaş yavaş vurulduğunda , demir tozları mıknatısın. Magnetik alan çizgilerine paralel hale gelirler. Demir tozlarının oluşturduğu çizgilere bakılarak normalde görülmeyen çizgilerin nasıl olduğu anlaşılır .
Manyetik Dedektör, Yerin manyetik alanı dünyanın sıvı dış çekirdeğindeki konveksiyon akımları ile oluşur . Dış çekirdekteki konveksiyon hareketleri zaman içinde manyetik alanı oluşturur. Bu koneksiyon hareketlerinin dünyanın oluşumundan beri meydana geldiği düşünülmektedir .
Manyetik 3d Dedektör
Yeryüzü çekirdeğinin içi katı , dışı sıvı demir termal hareketlerle kendi manyetik alanlarını oluşturur . Atomların yeterli bir güçle ve düzenli bir şekilde yer değiştirmesi ve yönlendirmesi kalıcı mıknatıslanmaya neden olduğundan dünyanın kabuğunda kalıcı mıknatıslanma yaratır . Dünyayı , etrafı manyetik alanla çevrelenmiş büyük küresel bir mıknatıs gibi düşünebiliriz .Yerin magnetik alanının olduğu deneylerle tespit edilmiştir . Dünya , sanki kuzey yarı kürede S , güney yarı kürede N kutbu bulunan bir çubuk mıknatıs varmış gibi davranır .
Manyetik kuzey ve güney kutup ile coğrafi kuzey ve güney kutup tam çakışmıyr . Belli küçük bir açı kadar sapma gösteriyor . Ağırlık merkezinden asılmış bir çubuk mıknatıs, bulunduğu yerden geçen dünyanın çevresindeki magnetik alan kuvvet çizgilerine teğet olmak zorundadır .
Manyetik 3d Dedektörler
Bu nedenle ağırlık merkezinden asılmış bir çubuk mıknatısın N kutbu magnetik kuzeyi , S kutbu ise magnetik güneyi gösterir . De işte bu prensibe göre çalışırlar . Yer için de bulunan malzemeler mıknatıslanma özelliklerine göre iki türdedirler . Mıknatıs tutabilenler ve mıknatıs tutmayan maddeler vardır . Çalışma prensibi buna dayanmakta dır . Manyetik Dedektör, Gönderilen em dalgaları , yer altın da bulunan malzemenin mıknatıs tutup tutmama özelliğine göre şekillernir . Bu şekilde yer altın daki cismin etrafın da mıknatıslanma özelliğine göre ya toplanırlar bu şekilde cismin şekli çıkar.
Ya da etrafından uzaklaşırlar bu şekilde yerin manyetik özelliğinden yararlanarak. Yer için de ki malzemeyi görebiliyoruz . Yapılacak olan bu çalışma prensibine göre olacağı için net ve kesin çözüm sunar .
Manyetik Görüntülü Dedektör
Gönderdiği manyetik akımla yerin manyetik özelliğinden yararlanarak mineralin , madenin büyüklüğüne kadar bize verir . Manyetik Dedektör, Çalışma prensibi çok önemlidir ki bir dedektör hazırlanırken istenilen sonucun alına bilmesi için. Bu dikkate alınarak yapılması gerekiyor ki istenilen bilgiler de elde edilebilsin . İşte bu da çok iyi bir çalışma , tecrübe , ayrı bir uzmanlık alanı gerektirir ki bunu bir cihaza dönüştürmek çok da kolay değil . Çalışma prensibini tam sonuç alacak bir alete dönüştürmek büyük bilgi ve zeka isteyen bir konudur. Manyetik Dedektör, Özelliği de burdan kaynaklanıyor .
her işi hakkıyla yapmak lazım.
evet bizlerde yıllarca bunu savunduk
kuzey güney manyetik akımı dikkatli tespit edilmeli.
Bu işlemlerin her alanıyla ilgili yeterli bilgilere sahip olunması gerekmektedir.
Manyetik Dedektör, Yerin manyetik alanına göre çalışır.
Manyetik Dedektör, Özelliği de burdan kaynaklanıyor .