Dedektör başlıkları, Yüzyıllardır insanoğlu değerli mal ve ziynetlerini güvenli olduğu için toprağa gömmektedir.
Dedektör başlıkları
, Bazen de bu materyalleri toprak altından çıkarsalar da büyük bir çoğunluğu gömülü olduğu yerde kalmaktadırlar. Bu nedenle günümüzde bazı bölgelerde bu gömüleri aramak maksatlı çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmada kullanılan başlıkları sarmal bobin sistemiyle donatılmıştır. Bu başlıklar toprağa radyo frekansı gönderip almakta ve cismin röntgenini bize iletmektedir. Başlıkları yuvarlak, üçgen,silindirik,oval,kare vb. modellerdedir.
Dedektörlerin başlıkları
Ve genelde polikarbon maddesinden imal edilirler. Bu başlıklara montajlanan düzenekle başlıklar elektrik akımının etkisiyle radyo frekansları gönderip almaktadır. Bu frekanslar vasıtasıyla topraktaki boşluk,mineral metal,tünel vb. ayrıntıları belirtmektedir. Tabi dedektörünüz iyi ise bu özellikleri görebilirsiniz.
Dedektör başlıkları, Aranılan materyallere göre başlıklar seçilmelidir.
Dedektörün başlıkları
Eğer aradığınız tek para ise bunun için bu materyali bulan başlıkları seçmeliyiz. Ya da aradığınız şey bir sandık, mezar veya lahit ise bu işlem için ona uygun başlık seçilmelidir. Dedektör ne kadar kaliteli olursa olsun toprağın altında bulunan maddenin metal cinsine dair. Net bir ayrım yapamaz.
Altın Dedektör başlıkları
Çünkü toprakta bulunan mineral yoğunluğu küçük bir payda olsa yanılmamıza neden olur. Çok iyi dedektör diye bişey yoktur . Başlıkları dedektörler de bulunan sensörlerin kalitesine göre iyidir. Bir dedektörün kalitesi internet araştırması , geçmişi sağlam firma . Kullanıcı değerlendirmeleri dedektör forumları , haritalar alanındaki yorumlar ile belli olmaktadır.
Yapmış olduğumuz dedektör küçük çaplı cürufları bulabilir. Daha detaylı materyaller için kapsamlı dedektör kullanmalıyız. Sonuç olarak böyle bir dedektör kolay yapılmıyor . Çalışma yapıla bilecek alan özelliklerine dayanıklı olması da aynı zaman da çok da önem arz edebilmektedir . Dedektörün bu çalışma prensibi ne göre gitmesi büyük önem ve titiz bir çalışma ister.
Metal Dedektör başlıkları
En basit başlıklar 2.5 metre alan çapını tarayabilir daha fazla mesafeler için gelişmiş makineler tercih edilmelidir. Bu detay göz önünde bulundurulup yapacağınız arazi taramalarını bu doğrultuda yapmalısınız. Alüminyum , demir , kalsiyum , sodyum , potasyum ve magnezyum , yer kabuğunda en bol bulunan metallerdir . Metallerin çoğu cevherlerde bileşikler halindedir , ama bakır , altın , platin, gümüş tepkimeye girmezler. Dedektör başlıkları, Sizler araştırma yapıp işinize yarayacak olanı seçmelisiniz.
bakır sargı ile yapılıyor.
bu işleri uzmanına bırakmak gerek
tabi ki her işte işi uzmanına bırakmak lazım.
yaptığı işleme göre başlık alır dedektörler
Başlık çeşitliliği vardır.
Yüzyıllardır insanoğlu değerli mal ve ziynetlerini güvenli olduğu için toprağa gömmektedir.
Dedektör başlıkları, Sizler araştırma yapıp işinize yarayacak olanı seçmelisiniz.