Dedektör gümrükden geçer mi, Yurt içinde dedektör alımı ve satımı serbesttir. Ticari olarak fatura karşılığı el değiştirmesinde hiçbir kısıtlama ya da engel yoktur. Yurt dışından getirtilecek her cins malzeme mal değeri üzerinden değerlendirilir. Bakanlar Kurulu Kararı ile posta veya hızlı kargo işlemlerinde gümrük vergisi muafiyeti sınırının indirilmiştir. Dedektör gümrükden geçer mi, Avrupa Birliği ülkelerinde hızlı kargo kapsamında gümrük muafiyet sınırının olarak uygulanmaktadır. Bu düzenlemeye göre davranılır. Yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen gönderi bedelinin 30.- avronun altında olması halinde. İthalat işlemlerinde herhangi bir gümrük vergisi tatbik edilmiyor. Ve eşyanın ticari miktar ve mahiyette olup olmadığı veya bir gerçek kişiye ya da tüzel kişiye gelip gelmediğine bakılmıyor.
Dedektör gümrükden geçer mi
, Yukarıda belirtilen bilgiler ışığında, Ocak 2017 itibarı ile vergi muafiyeti sınırı 30 avroya indiriliyor. Ayrıca 30 ile 1500 avro arasında gerçek kişilere gönderilen ticari mahiyet arz etmeyen gönderiler için. Ülkesine göre %18 ve %20 tek ve maktu gümrük vergisi tatbik edilmektedir. 1500 avro değeri veya 30 kg brüt ağırlığı aşan tüm mallara standart gümrük işlemleri uygulanıyor. Dedektör gümrükden geçer mi, Tüm elektronik ürünler gümrüklerde özellikle incelemeye tabi tutulmaktadır.
Metal dedektör
cinsi ürünlerin elektronik bir cihaz olması sebebi ile gümrüklerde uygun olarak düzenlenmiş bir faturaya sahip olmalıdır. Öyle ise bile, gümrük memurları tarafından incelemeye alınabiliyor.
Zaman zaman esas mal değerini karşılaştırabilmek adına, internet üzerinden paket içeriğine ait bilgileri kontrol edilir. Mal değeri yeniden belirlenebiliyor. Avrupa’da 30 kg brüt, doğu ülkelerinde genellikle 20 kg brüt ağırlık sınırlaması mevcuttur. Dedektör gümrükden geçer mi, İster Posta ister Hızlı Kargo yöntemi ile bu sınırlara uyulduğu sürece
dedektör
göndermek mümkündür. Herhangi bir gümrük beyanı gerekmemektedir. Posta ya da kargo memuru kolinin içinde ne olduğunu sorabilir ve güvenlik maksatlı göz atmak isteyebilir.
Dedektörler
bu kontrollerden muaftır ve rahatlıkla sevk edilebilmektedir. Varış ülkesinde ise gümrük kuralları o ülkenin kendi kontrolündedir. Avrupa ve Amerika gibi yoğun hacimli ticaretin yapıldığı ve belirli kural ve standartları oturmuş olan ülkelerde.
Alıcı gümrüğünde herhangi bir sorun yaşanmamaktadır. Elbette mal değeri üzerinden değerlendirilecek ve gerekirse alıcısına yansıtılacaktır. Dedektör gümrükden geçer mi, Daha az gelişmiş ülkeler olan Afrika, Ortadoğu ve Asya bölgelerindeki ülkelerde. İse her mal için oldukça yüksek vergiler ve hatta birçok kısıtlamalar mevcut olabiliyor. Bunu en iyi varış ülkesindeki kişi veya kuruluşun bir ön bilgilendirme edinerek gönderici ile paylaşması yerinde olacaktır. Böylece arama tarama faliyetlerinin oluşturduğu isteği karşılamak için dedektörler ve
görüntülü dedektörler
. Yer altı radarları üretimleri Kullanılmaktadır. Yeraltındaki metal maden ve boşluk gibi yerleri bulmaya yarayan mekez noktalama işlerine yarayan radyo frekans sistemleridir.
DEDEKTÖR GÜMRÜKTEN GEÇER Mİ?
Bu konuya şu şekilde değinmek istiyoruz:
Aşama aşama;
Yurtdışındaki firmaya cihazın parası yatırılır.
Herhangi bir taşıma şirketi ile anlaşılır(UPS, TNT vs)
Taşıma şirketine para peşin yatırılır. Dedektör gümrükten geçer mi Proforma fatura şirket tarafından kesileceği için bu mal bedeli 100 Euro’nun üzerinde ise Gümrük Kontrolünde takılacağı için bir tane Gümrük müşaviri ile anlaşılır. Gümrük müşavirine noterden vekalet verilir(bunun için birkaç belge toplamanız gerekecektir).
Dedektör gümrükten geçer mi Cihazın parası yatırıldığında üretici firma malı gönderir(Dikkat edin!ihracat işlemlerini yapabilecek bir şirket ise gönderir, yoksa paranız kalır)
Mal Türkiye’ye girişte gümrük kontrolünden geçer. Faturası 100 Euro’dan yüksek ise KDV’si, gümrük vergisi, diğer vergileri yatırılır, UPS veyat TNT’ye de ardiye ve ordinosu ödenir, mal gümrük müşaviri tarafından çekilir. Size teslim edilir.
Dedektör gümrükten geçer mi? Malın faturasında yazan değer 30 euro bile olsa ve üzerine “gift” yani hediye dahi yazsa tamamen gümrük kontrolörünün insiyatifinde, ticari bir mal olarak değerlendirilirse yine gümrük vergileri, kdv ve diğer vergiler ile yukarıdaki süreçten geçersiniz. kinci el elektronik cihazların Türkiye’ye girişi Sanayi Bakanlığı iznine tabidir. O yüzden 2. el dedektör getirteyim ucuz olsun diye düşünürseniz aldanırsınız. Çünkü gümrük kontrolörü yurda girişine izin vermeyecektir. Sizden Sanayi Bakanlığından izni olduğuna dair belge getirmeniz istenecektir. Hatta ikna olmayıp sizi Üniversite bilirkişilerine bile yönlendirecektir ki zaten o zaman o cihazı yurda sokmak astarı yüzünden pahalı çıkacaktır.
dedektör gümrükten geçer mi evet faturası olduğunda bir sorun yaşanmıyor.
Gümrükten geçerken elinizde tüm belgeler olursa bir sorun yaşamayacaksınız.
gümrükten geçmek için geçerli belgeleriniz varsa sorun olmaz
Dedektör gümrükden geçer mi, Yurt içinde dedektör alımı ve satımı serbesttir.
Dedektör gümrükden geçer mi, Ticari olarak fatura karşılığı el değiştirmesinde hiçbir kısıtlama ya da engel yoktur. Yurt dışından getirtilecek her cins malzeme mal değeri üzerinden değerlendirilir.
Dedektör gümrükden geçer mi, Daha az gelişmiş ülkeler olan Afrika, Ortadoğu ve Asya bölgelerindeki ülkelerde. İse her mal için oldukça yüksek vergiler ve hatta birçok kısıtlamalar mevcut olabiliyor.
evet bu çok önemli bir husus ama faturası olduğunda zor olmasa gerek