Dedektör çeşitleri, Dedektörler kullanım açısından iki ana başlığa ayrılır bunlar. VLF SİSTEM Pİ SİSTEM VLF SİSTEM.
Dedektör çeşitleri
, Bilinen diğer adıyla tektekçi sistem bu sistemle çalışan dedektörler genellikle yüksek frekanslarda arama yapar. Frekans hızı yüksek olduğu için bu tür dedektörlerde yanılma olasılığı yüksektir. Bu tür tarama işlemi yaparken hızlı davranmanız gerekir frekansı kaçırırsanız işlem tamamlanamaz . Bu sistemle çalışan, el tarama (güvenlik ), mineral bazlı alan tarama, metal tarama vb. cihazlardır.
Metal Dedektör çeşitleri
Pİ SİSTEM bilinen diğer adıyla pulse yani darbe . Bu tür cihazlar düşük frekansta çalışır bu nedenle daha net sonuçlar alınır. Bu cihazlar frekans sinyallerini vuruş konumunda gönderdiği için nesneye çarpar ve nesnenin derinliğini ve boyutunu net. Olarak görebiliriz.
Dedektör çeşitleri, Bu sistemin diğer bir ismi de yarasadır yani dalgaları gönderip geri dönmesiyle cismi bize gösterir.
Altın Dedektör çeşitleri
Ve materyalin ayrımı netleşir . Sistem daha çok sağlık sektöründe kullanılır . Dedektör kullanıldığı alana göre farklılık gösterir . Bunlar alan tarama , mineral bazlı tarama , güvenlik el terminali , x-ray cihazı , altın dedektörleri , jeofizik (sıcak su ) tarama vb . Cihazlar mezar , tünel ,boşluk vs. toprak altında bulunan materyalleri bulmak için kullanılır. Son zamanlarda bu alanda çeşitli çalışmalar yapılmaktadır .
Define Dedektör çeşitleri
Örneğin lazerli arama dedektörü , frekans bazlı dedektörler , kızıl ötesi arama dedektörleri . 3d arama dedektörleri , endüstriyel alanda kullanılan. Isıya ve dumana duyarlı (yangın ) dedektörler . Bu tarz dedektörlerin çalışma prensipleri genellikle bobin sarmalı şeklinde çalışır .
Bu sarmal sistemle kullanılan tarama cihazkları genellikle basit usul ile çalışır ve frekans hızı 2 khz ile 30khz arasında bulunur. Bu frekansların dışında sağlıklı bir tarama yapılamaz. Dedektör çeşitleri, Gaz bazlı ( iyon , gelger müler , gaz sintilasyonu ) , katı (plastik , kristal , cam) , film ve son olarak ta kimyasal algılayıcı dedektörler .
Alan Tarama Dedektör çeşitleri
Yüksek binalarda insanların güvenli için duman dedektörleri kullanılır . Dumana duyarlı bu tip dedektörler sanayi tesislerin de mühimmat depoların da , hastaneler. Lokanta , restoran , yemekhane , sinema , tiyatro . Konferans salonları gibi insanların toplu olduğu fabrika , avm gibi yerler de kullanılmakta olup kanunen mecburiyeti vardır . İyonize duman dedektör hassas yangın tehlikesi bulunan akaryakıt depoların da , hastaneler , avm kolidorları ve merdivenler de kullanılır .
Optik duman, büyük depolar korgo merkezleri ve depoları , için için yoğun dumanlı yangın tehlikesi olan binalar ve depolar da kullanılmaktadır . Aktif hava emmeli duman dedektörü , çok yüksek riskli binalar da tesisler de kullanılan. Hassas ince duman tespiti için yapılmış boru sistemleri içine yerleştyirilen hassas sistemdir . Alev gibi çoğatmamız mümkündür . Gaz kaçakları gibi yangın tehlikelerini önce den tespit etmek için kullanılan gaz kaçak sensörleri de. Günlük hayatımıza dedektörler bir şekil de girmiş ve yerleşmiş olan bu cihazlar. Artık hayatımızın bir parçası durumun da olup güvenliğimiz açısın dan olmazsa olmaz , vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş hayatımıza girmiştir . Güvenliğimiz ve mal ve bina tesislerin koruması açısından önemli. Dedektör çeşitleri, Korunmamız açısından önemlidir . köylülerde çok pişman olmuşlar ama iş işten geçmiş artık.
hayatımızın her yerinde varlar.
o kadar çok çeşit dedektör var ki piyasada kafaların karışmaması imkansız
çok iyi incelemeliyiz.
Dedektörlerin çok çeşidi vardır. Sizler işinize en çok hangi dedektör yarayacak ise onu bulmalısınız.
Dedektörler kullanım açısından iki ana başlığa ayrılır bunlar. VLF SİSTEM Pİ SİSTEM VLF SİSTEM. dir.
Dedektör çeşitleri, Bu sistemin diğer bir ismi de yarasadır yani dalgaları gönderip geri dönmesiyle cismi bize gösterir.