Dedektör, Dedektörlerin hayatımıza girmesi çok eski tarihlere dayanır.
Dedektör
, İnsanların altın bulup zengin olma hayalleri hep var olmuştur. Sizde bilirsiniz ki her ihtiyaç yeni bir buluş getirir. İşte böyle bir buluştur. Zamanla sadece altın bulmak için degil. Alışveriş merkezlerinde , metal tespitinde , gaz tespitinde , askeriyede mayın bulmakta, su bulmakta. Ve bir çok ihtiyacımızı gidermek için ve işimizi kolaylaştırmada kullanılmaktadır. Kısaca kelime anlamı bulucudur. Öncelikle bazı çeşitlerinden bahsetmek isterim. Toprak alındaki değerli madenleri bulmaya yarayan zemin etüd cihazlarıdır.
Dedektörler
Gaz dedektörü zehirli gazları algılayan dedektördür. Doğalgaz ve kömür madenlerinde bulunan metan gazını algılamada kullanılır. Duman dedektörü dumanı algıladığı gibi yangın söndürme sistemini devreye sokan bir cihazdır.
Dedektör, Radyasyon dedektörü radyasyonun algılanması duyu organları ile mümkün olmamasından dolayı yapılmış bir cihazdır. Radyasyonun varlıgını anlamak için yapılmış bir cihazdır. Birçok çeşidide vardır. Rasyasyon tıpda da hastalıgın teşhisi ve tedavisinde de kullanılmaktadır. Termal sensör, sıcaklık ve ısı akışını gözlemleyen bir cihazdır. Genelde Türk Silahlı Kuvvetlerinde kullanılır.
Dedektörü
Gözlük şeklinde olanları daha çok kullanılır. Dedektör, Hareket algılama sensörü ve mesafe sensörü genelde spor müsabakalarında kullanılır. Atletlerin koşu sırasında çıkışını ve koşunun bitiş saniyesini ölçer. Alkol genelde trafik polisleri kullanır. Kişinin alkol alıp almadıgını, vücutdaki alkol miktarını ölçmekte kullanılır. Load sensör maddenin ağırlığını ölçmekte kullanılır. Biomedikal sensörler kalp atışını, nabız atışını , sinir ve kas hareketlerini ölçmekte kullanır.
Genelde sağlık sektöründe kullanılır. Parmak izi tarayıcı sensör genellikle savunma sanayisinde kullanılır. Ses sensörü çevredeki sensörü algılamada kullanılır.Yalan Sensörü : Deri tepkisine göre ölçüm yapıp sonuç veren bir cihazır.
Dedektörcü
Güvenlik güçlerinin kullandıgı bir sistemdir. Yukarıda da ahsettigim gibi sensörleri daha çok çeşitlendirmek mümkündür. Zaten kelime anlamı algılayıcı demektir. Bir çok cihazda kullanılan sensörler dedektör ve görüntülü cihazlarda da kullanılır. İster hareket ölçmek , isterseniz hava ölçmek, yada elektro manyetik dalgaları ölçmek için. İster istemez günümüz teknolojisi kapsamında sensör kullanmak zorundayız. Toprak altında bulunan degerli madenlerden hangisini bulmak istiyorsak önce onu belirlemeliyiz. Örneğin altın aramada kullanacagımız bir dedektör bulmalıyız. Firma ağzıyla kuş tutsa bile güven kazanamamaktadır.
İşini para destekli değilde müşteri memnuniyetini baz alan. İşini
Dedektörleri
profesyonelce yapan bir firmadan alışveriş veriş yapmak en mantıklı olanıdır. Dedektör, İçin bir çok satıcı farklı metre ve cm derinliklerde çalıştıklarını anlatmaktadırlar. İşte bu yüzden alacağımız cihazı arazi şartlarında denemesini mutlaka yapmalıyız. En fazla 15 / 20 cm derinliginde çalışmaktadır. İşin içine metreler girerse onun adı görüntülü cihaz olmaktadır. Öncelikle almak istedigimiz cihaz hakkında bilgi alırız. Sonra kullanımını ögreniriz. Arazi şartlarında hem kullanımını ögrenip ögrenmedigimizi test ederiz , hemde cihazın anlatıldıgı gibi çalışıp çalışmadıgını test etmiş oluruz. Sonuç olarak egerki cihaz testden geçmişse alırız. Mantıklı alışveriş bu şekilde olur. Dedektör, Kullanmasını bilmedigimiz bir cihaz her zaman için işimizi görmeyen bir cihaz olarak kenarda kalmaya mahkumdur.
dedektör kolaylıktır.
bir çok alanda da kullanılmakta
hayatımız da pek çok yerde karşımızda çıkıyor.